Aktiviteiten

DAGJE UIT

De Oisterwijkse Bossen en Vennen vormen een waardevol natuurgebied, waar in de winters veel eenden zoals de tafeleend, de kuifeend en de wintertaling verblijven. Omdat het natuurgebied beschermd wordt door Natuurmonumenten, heeft Oisterwijk een eigen IVN-bezoekerscentrum. Hier vanuit worden regelmatig wandelingen en andere natuuractiviteiten ondernomen.

Oisterwijk ligt in het Hart van Brabant. In een straal van nauwelijks 20 kilometer vindt u tal van dagattractie en pretparken zoals:

De Efteling in Kaatsheuvel
Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek
Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Niet alleen voor kinderen is hier in Brabant van alles te beleven.
Bezoekt u eens de enige trappistenabdij met bierbrouwerij van ons land Trappistenabdij Koningshoeven in Berkel-Enschot.

Of het historische automuseum in Rosmalen:.

Het landgoed leent zich uitstekend voor het organiseren van outdoor activiteiten. De mogelijkheden hierin zijn legio en wij werken hierin samen met een gespecialiseerde partner: Time Out.

Cultuurliefhebbers kunnen een stadswandeling door Oisterwijk maken vanaf het VVV. Of elke eerste zondag van de maand 10 bijzondere Oisterwijkse kunstgaleries bezoeken.

In Tilburg zit een prachtig museum voor hedendaagse kunst. Liefhebbers van toneel, muziek of cabaret kunnen in Oisterwijk een bezoek brengen aan het cultureel centrum Tiliander. In de Tilburgse stadsschouwburg is een nog groter aanbod van culturele voorstellingen.

Speciale tips

Wilt u een bijzondere activiteit? Landgoed De Rosep is de ideale uitvalsbasis voor een helicoptervlucht, ballonvaart, solex-tours of rally met historische auto’s.